Torsketunger

Ikke alle retter blir like verdsatt av alle – i hvert fall ikke før de er prøvd. Det kan kalles eksotisk og det kan beskrives på fantastiske måter, men ikke alle vil gi alle produkter en sjanse. Sannheten om de fleste slike produkter er likevel at når du først har prøvd så gjør du en oppdagelse du aldri vil angre på. Torsketunger er en slik rett – det å utnytte en slik rett har blitt svært nyttig og det omsettes torsketunger fra Myre Fiskemottak for store summer.

Video om torsketunger

Tungeskjæring

Prosessen med fisken er den samme som med de andre produktene. Hodene skjæres av og fraktes til en egen skjærehall der tungen blir skåret ut. Torsketunger har i generasjoner vært en viktig resurs på flere måter: En av de viktigste for barn og unge i et lite samfunn i nord. Unge pengeglade barn står flere timer daglig i sesongen for å skjære tunger for å tjene seg penger, og for noen blir det ganske mye penger på en sesong.

Pakking

Når tungene er skjært, blir de vasket og pakket og formidlet ut i den store verden. En smak av det urnorske, en smak av torsketunger rullet i ei blanding av mel, salt og pepper. En smak av Myre Fiskemottak.