Skrei

Skrei er selve merkevaren til Myre Fiskemottak. Havets gull som holder liv i og opprettholder befolkningen i fantastiske Nord-Norge!

Video om tørrfisk

Fiske

Fisken kommer til Vesterålen for å gyte, på grunn av endringer i havstrømmer har dette gjort at gyteplassen har kommet like utenfor Vesterålen. Et eldorado for fisken gjør det til et eldorado for fiskeren!

Kortreist mat

Det har vært mye fokus på kortreist mat, og denne maten er stort sett så kortreist fra der den fanges til det ferdige produkter som det går ant å få den: En kort båttur inn i gjennom de halvsprekkende fjellene til Myre Havn, og til kai hos Myre Fiskemottak.

Foredling

Fisken sløyes, vaskes, veies og sorteres, slik at man er sikret at det kun er den beste kvaliteten som slipper gjennom nåløyet og pakkes i egne skreiesker etter at den får ei skreistift i ryggen, slik at man ikke skal være i tvil om hvilket produkt det er.

Kort og godt

Hele prosessen er over på noen få timer. Fra fisken kommer om bord i båten til den har kommet i esker med is tar det fire til fem timer. Deretter er det bare å frakte ut til forretningsforbindelser som igjen formidler den til forbrukeren. Kort og godt – et vanlig norsk uttrykk, og sjelden passer det vel bedre for å beskrive den fantastiske maten som yngler like utenfor våre stuevinduer. Få kjenner skrei og dens kvaliteter som Myre Fiskemottak!