Lever & rogn

Selve skreien, fiskekjøttet, får mye fokus, og fortjent er det. Men man skal ikke glemme alle de fantastiske produktene som har utspring fra samme fisk, men som lever sine egne utstrakte liv etter at de er fjernet fra kroppen.

Lever og rogn er to slike biprodukter som igjen er helt egne produkter. De har også flere bruksområder, og er også særdeles viktig å ha fokus på i fiskerinæringen her nord. Det har vist seg å være verdifullt å utvinne biprodukter i et miljøvennlig aspekt, men også rent økonomisk. Og disse rettene kommer til sin rett både som de er, men også videreforedlet.

Video om lever & rogn

Skreimølje

Lever gjør seg særdeles godt i retten skreimølje. Leveren renses og kokes, gjerne med løk, og har en salt og god smak som utfyller fisk, potet og flatbrød på en utsøkt måte. Rognen hører også til i denne retten, og kokes og serveres med en søtlig smak som gir retten en ny dimensjon.

Tran

I tillegg til dette så sendes en stor del lever til produksjon av tran. På Myre er det et eget lite trantapperi som tar i mot denne eksklusive råvaren; koker, tilbereder og renser den slik at det blir et rent, perfekt og sunt produkt. En olje som i neste øyeblikk ender opp i en grønn flaske som de fleste har et forhold til på både godt og vondt – Møllers Tran, både elsket og hatet, men udiskutabel sunn og god for kroppen. Et resultat levert av Myre Fiskemottak.

Kaviar

Rognen brukes også utenom i sin helhet til skreimølje, og videreforedles til et annet produkt som mange er veldig glade i; og det er kaviar! Mills kaviar bruker denne utsøkte råvaren til å lage et velkjent og anerkjent produkt som er en viktig bestanddel i kjøleskapet til svært mange i vårt landstrakte land.